Fibernet i Jenslev og Lille Karleby

Gode nyheder, TDC og Comflex har vist interesse for at udrulle fibernet hos os!

Antal insamlede fuldmagter 38 af 96

Folketinget har besluttet at lave en pulje til forbedring af internet forbindelser. Puljen kan søges af lokale sammenslutninger, hvor der gives tilskud til etablering af højhastighedsbredbånd.

Jeg er nu i kontakt med TDC (Yousee) som er interesserede i at udrulle fibernet i vores område hvis der kan hentes støtte fra bredbåndspuljen.

Er du interesseret i dette så kræver det at din husstand

Der kan findes mere information på: www.hagsted.dk/bredbaand

Jeg kan kontaktes og svarer meget gerne på spørgsmål, på:

E-mail: bredbaand@hagsted.dk

Telefon: 25 14 39 47

Jeg regner ikke med at få andre tilbud. Da en betingelse for støtte er at netværket bliver åbent for andre virksomheder.

Hvis der kun er lille interesse forbeholder jeg mig retten til at søge for et mindre område for at forbedre chancerne for at projektet bliver udvalgt.

Med venlig hilsen

Kristian Hagsted Rasmussen

Karlebyvej 39

Lille Karleby

4070 Kirke Hyllinge.

Mere info:

Fra energistyrelsens hjemmeside:

    I skal igennem følgende skridt for at forberede et bredbåndsprojekt:

  1. Få afdækket, hvilke adresser, der indgår i projektet (se nedenfor under "Kortlægning af støtteberettigede adresser").
  2. Etabler en sammenslutning (hvis der ikke allerede er en lokal forening eller sammenslutning, som kan påtage sig opgaven).
  3. Afklar, om jeres kommune er interesseret i at indgå i projektet.
  4. Annoncer projektet på Energistyrelsens hjemmeside (læs mere her).
  5. Vælg bredbåndsudbyder.
  6. Fastlæg detaljerne i det bredbåndsprojekt, som I vil søge om tilskud til, sammen med jeres bredbåndsudbyder.
  7. Indgiv ansøgning til bredbåndspuljen (se nedenfor under "Indgiv ansøgning").

Det adresser som er tilskudsberetiget er opgivet på: https://bredbaandspulje.ens.dk/

Mere information om pulje og ansøgning kan findes på: http://www.ens.dk/bredbaandspulje

Info fra Lejre kommune: http://www.lejre.dk/nyheder/nyheder-og-pressemeddelelser/2016/september/soeg-tilskud-til-bedre-bredbaand-der-hvor-du-bor/

Leverandør valg:

Personligt er mit ønske at få fibernet. Men det kræver at der er en udbyder der synes at projektet er interessant. Men valget af leverandør er først skridt nummer 5 i processen. Det vil selvfølgelig være et valg vi skal tage i fællesskab. Først skal helst halvdelen af alle hustande hvis interesse for at deltage og så skal der laves en annoncering af projektet på energistyrelsens hjemmeside.

Yousee tilbyder:

Det er i øjeblikket meget svært at finde priser på produkter på Yousee’s hjemmeside. For at få oplyst en pris på et produkt skal man indtaste sin adresse, dette giver af gode grunde ikke noget godt resultat da der ikke er installeret fiber i området endnu.

Yousee tilbyder dog mulighed for at købe enten internet alene eller som del en af en pakkeløsning indeholdende telefon og/eller tv. Under min samtale med Yousee fik jeg oplyst at deres tilbud bliver lavet om i november. Dette betyder at både priser og hastigheder ikke er dem som er opgivet på hjemmesiden www.yousee.dk/fiber. Tv-pakker forblive stort set uændret.

Firmaer vil skulle køber deres internet igennem TDC erhverv.

Comflex tilbyder:

Jeg er nu også blevet kontaktet af en mindre udbyder ved navn Comflex. De var meget klare medhensyn til hvad man få for de kr. 2000,- egenbetaling. Hvis vi kan opnå støtte fra bredbånds puljen, vil adresser der var med i ansøgningen, få en fiberboks som er tilsluttet, sat på adressen. Det vil sige at der ikke kommer ekstra udgifter til installation ud over. Desuden står det vær enkelt adresse frit for om de vil tegne abonnement efter installation, det vil sige at man kan vælge at få installeret bokse som en fremtidssikring uden at tage den i brug.

Hvis man vælge at købe internet tilbyder Comflex en 100/100 Mbit forbindelse. Det er også muligt at få tv gemmen Comflex, hvor de tilbyder dr, tv2, viasat og Discovery Networks, kanaler. Det er også muligt at købe telefon gennem Comflex. Hvis du vil se mere om hvad Comflex kan tilbyde så kige på deres hjemmeside: www.comflex.dk.

Fordele ved fibernet:

Hurtig download er en fordel i forbindelse med

Hurtig upload er en fordel i forbindelse med

Andre fordele ved fibernet